И София грейна

Най-хубавото на зимните празници е когато завали сняг и родния ми град се сгуши под снежната завивка. Всичко става бяло, чисто и някак спокойно. Усеща се простор и свобода. Единствено коледните светлени разведряват обстановката, като правят пейзажа по-цветен и по-весел.И тази година столична община не разполагаше със значителни средства, за да преобрази града и създаде повече настроение. Странно е обаче защо повече фирми не се възползваха от възможността да изградят една положителна асоциация между техните продукти и трепета във всеки един от нас, който изпитваме по Коледа. Само няколко марки грейнаха над София къде успешно, къде със смесени чувства.

Инвестбанк освети пътя на бул. Цар Освободител.
ПИБ е другата финансова институция, която грейна по бул. Васил Левски.

Интересно и бих казала смело е решението на маркетолозите, които се грижат за имиджа на ТераФлу. Асоциацията през зимата с това лекарство е изключително негативна – настинки, сополи, кашлица, температура… почти неизбежно през студените месеци. И въпреки това, светлините по бул. Патриарх Евтимий създават празнично настроение. Много добро попадение!

ТераФлу по бул. Патриарх Евтимий.

Единственото, което предизвика недоумение и доста усмивки беше познатото лого на MacDonalds, което блестеше до Немския коледен базар между СУ Климент Охридски и Народното събрание. На Weihnachtsmarkt можеше да се опитат вурсчета, бредцели, греяно вино и бира, но не и от прочутите бургери на веригата за бързо хранене. Дано някой е дал добро обяснение за избора или липсата на такъв, защото ние се посмяхме от сърце…

Логото на MacDonalds непосредствено до Weihnachtsmarkt.