Оле-оле-оле-оле

Европейското по футбол наближава и всички мултинационални компании бълват видео съдържание, което да привлече вниманието на запалянковците. А те не са никак малко. И в разгара на емоциите са готови да оставят рационалното и да се впуснат в преследване на великата емоция – FOOTBALL, the name of the game!
Затова големите брандове хвърлят усилия, като използват три добре познати тактики. 

1. Звездите на футбола

Клиповете с футболните величия са безспорно най-забавните и гледани клипчета, като все по-често освен представянето на страхотни финтове и почти акробатични номера, е добавен и лек гек за финал. За EURO 2012 Pepsi и adidas са заложили именно на тази тактика.

В рекламата на Pepsi – Kick in the Mix, се наслаждаваме на Leo Messi, Didier Drogba, Fernando Torres, Frank Lampard, Sergio Agüero и Jack Wilshere. Част от тях са и главни герои в all in на adidas – Messi и David Beckham. Свежото попълнение са Derrick Rose (професионален баскетболист, който играе за Chicago Bulls) и Katy Perry.

2. Футболните запалянковци

Тук звездите сме ние – тези, които милеем, копнеем и се наслаждаваме на зрелищната борба на зеления терен. Не може да сте пропуснали рекламите на Coca-Cola и Каменица по българската телевизия. Дори клипът на бирата е сниман в София, кв. Надежда (сп. Maxim публикува доста свежа статия за неговото създаване).

 3. От всичко по малко
Nike пък обединява двата формата – футболисти и запалянковци – за да обяви, че всички са фенове на футбола. В клипа My Time is Now дори и скучните “костюмари” се включват в играта.

 


Eдна от най-свежите реклами през последното десетилетие и на Pepsi, но не е направена за предстоящия шампионат. Въпреки това е актулна и днес. През 2007г. във Франция се спират на шестима фенове тинейджъри, които се трансформират във футболните легенди Ronaldinho, Messi, Backham, Thierry Henry, Francesc Fàbregas и Lampard, за да извоюват три кенчета Pepsi. Останалото е история….