БГ реклами за малоумни потребители

Да. Рекламата е скъпо удоволствие, а ние обичаме да пестим. Да. Рекламата не трябва да е гениална, тя трябва да продава. Да. За съжаление има абсурдни клипове, които дълго ще се помнят.

Трудно е да подминеш рекламата на парфюм на Рефан с Азис и Ванко. Секундите се изнизват, а аз продължавам да зяпам със зейнала уста и не искам да повярвам, че през 2012 г. все още някой ще си позволи да прави такива “съдържателни” клипове:

Още по-трудно ми е да повярвам, че целевата група на въпросните парфюми е толкова лишена от вкус и естетика, че се припознава с герои от някаква невероятно кичозна приказка. Не разбирам защо парфюмите, които винаги са се позиционирали като скъп продукт, в случая се приравняват към гротесковите образи, изиграни от Азис и Ванко.
Да. Факт е, че една голяма част от населението са почитатели на чалгата. И да. Има нагледни примери, които показват как манията по поп фолка може да бъде преобразена в успешна комуникационна стратегия. Кампаниите на цигарите Merilyn и The King, на мастика Пещара, дори “отварячката” Мария на Ариана са създадени и изпълнени като по учебник. Защо тогава през 2012 г. да не можем да надхвърлим битуването от 80-те и началото на 90-те?