В навечерието на ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА

За ІV-тата световна война не знам, но третата е вече факт. Тя е между човека и рекламата… Кой ще победи е трудно да се каже, но борбата е безмилостно жестока.

На 28 юни 2011 г. Google създаде новото си отроче и го положи нежно в порфолиото си от вече няколко успешни платформи. Макар и все още в бета версия, Google + набира сили и привърженици, осланяйки се на вече заклетите фенове на gmail, Youtube, Skype и т.н.

И битката започна… Само за няколко седмици настанаха толкова много промени между затвърдилия се Facebook и новата платформа, че във всяка една минута някое отколешно правило бива сменено во веки. Най-тъжно ми стана в момента, в който Facebook отрече, че вече всички маркетингови дейности ще стават чрез платформите, за чието създаване се плаща. И именно в този миг свърши приказката, че всичко социално е безплатно.

А компанийки, които нямат странични пари за създаването на сайта и/или за апликация какво ще правят? Те разчитаха именно на тази форма за общуване, за да поддържат локалния си/ нишов бизнес.

По-страшното е, че в борбата, която се разрази, се търсят начини и средства двете платформи да покрият едни и същи атрибути, които да помогнат на компаниите да стигнат да потребителите. Да, там са парите без съмнение. Но не забравяме ли най-главното? Facebook беше създаден, за да свързва хора с хора, за да може той – човекът – да общува със себеподобните си. Той не държи да си “говори” с марки!!!!