Бъдещето – таблет или смартфон

Дискусията за това дали таблетът или смартфонът ще бъде предпочитаното средство за използване при онлайн пазаруване тресе света на маркетинга. Днес прочетох една доста интересна статия, изпълнена с проценти и цифри от обширно проучване – Не смартфоните, а таблетите ще са двигателят на м-търговията.

От нея извадих моите 2 заключения за тенденцията таблетът да измести смартфона. Първият е, че потребителят предпочита по-голям екран, когато сърфира (това включва и пазаруването по интернет). И вторият е, че като ново устройство, таблетът в момента е на мода и набира своя момент на разпространение. 
Трябва обаче да отчетем други три факта, за да нарисуваме пълна картина за бъдещето на м-търговията. Предимството на смартфона, като инструмент за пазаруване, е в това, че той вече е средство за разплащане. А това е удобство, което потребителят няма да пренебрегне. Дори напротив. Той няма и да се замисли дали да го ползва. 
Освен това, двете устройства тепърва ще се конкурират, за да измислят по-големи удобства и да привличат окото на купувача. Те ще вложат целия си капацитет от средства и знание, за да усъвършенствата работния капацитет и да предоставят все повече услуги.
Като цяло апликациите, които тепърва ще се разработват, ще бъдат водещи при решението кк да се пазарува. Именно те дават улеснението, което клиентът търси. Те подпомагат потребителя в начините му на комуникиране и сърфиране. А компаниите разработват различни версии, които да са съвместими с операционните платформи. Останалото е лъскава обвивка. 
Бъдещето? Нека го оставим в ръцете на апликациите.